לזניית מצות חלבית - כשרה לפסח



קלה להכנה! 
במידה ותרצו לזניה גדולה יותר הכפילו כמויות.






מצרכים: לתבנית פיירקס מרובעת בגודל 20X20

4 מצות רטובות ועטופות במגבת כ- 5 דקות

1 גביע גבינת קוטג' 5%
1 ביצה
150 גרם גבינה צהובה מגורדת

לרוטב-
1 קופסת עגבניות חתוכות דק (אני השתמשתי ב"גרנד איטליה")
כף רסק עגבניות
כף מים רותחים
3 שיני שום
מלח
פלפל שחור גרוס
בזיליקום יבש







אופן ההכנה:

מערבבים בקערה ביצה וקוטג' מתבלים בפלפל שחור לפי הטעם

מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה נפרדת

בתבנית מעט משומנת מניחים מצה מורחים עליה מתערובת הקוטג', ואז שכבה מתערובת הרוטב
ומפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת. מניחים מצה נוספת וחוזרים על התהליך עוד פעמיים.
מסיימים במצה ורוטב עגבניות ומעל מפזרים בנדיבות כך שיכסה את כל המצה גבינה צהובה.
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כרבע שעה.






תגובות