יום רביעי, 26 באוקטובר 2016

קובה ברוטב עגבניות

קובה זה סיר של אהבה נקודה!

לא משנה לאן הלכנו
מאיפה חזרנו
את פניו של מי קיבלנו
ואיזה יום עברנו

צלחת קובה תמיד סוגרת את כל הפינות







מצרכים לתערובת סולת

3 כוסות סולת
1/2 1 כוסות מים
מעט מלח
2 כפות שמן


למילוי

1 בצל קצוץ דק
350 גרם בשר בקר טחון
1 כפית בהרט
5 עלי סלרי קצוצים
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
מעט שמן לטיגון הבצל

לרוטב
מעט שמן
3 גזרים חתוכים לעיגולים
4 גבעולים ועלים של סלרי
3 כפות גדושות רסק עגבניות
1 בצל חתוך גס
מלח, פלפל שחור
1 שן שום כתושה
5-6 כוסות מים



אופן ההכנה

מערבבים את תערובת הסולת ומשהים למנוחה של כ חצי שעה.
בינתיים מטגנים מעט את הבצל הקצוץ, מוסיפים את הבשר הטחון והתבלינים ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהבשר מוכן.
מוסיפים את עלי הסלרי הקצוצים ומערבבים. מקררים מעט

בידיים משומנות לוקחים כל פעם חתיכה קטנה מהסולת משטחים לעלה דק על כף היד מניחים במרכז כפית מתערובת הבשר ומגלגלים לכדור סגור. חוזרים על הפעולה עם כל הסולת.

להכנת הרוטב- 
בסיר רחב מטגנים עם מעט שמן את הבצל.
מוסיפים את שאר החומרים מערבבים מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.





מניחים בעדינות את הקובה בתוך הסיר (לא חייבים את כולם אפשר חלק להקפיא*) מביאים שוב לרתיחה מקטינים את האש ומבשלים עוד כ 25 דקות.


זהו התבשיל מוכן.






*אם החלטתם להקפיא חלק מהקובה סדרו אותם בקופסה זה לצד זה ולא אחד על השני. בכל הזדמנות אחרת תוכלו להכין רק את הרוטב/מרק ולהוסיף את הקובה שהקפאתם מראש.

4 תגובות:

.