יום חמישי, 20 באפריל 2017

תחתיות גרנולה

 פינוק לארוחת בוקר מפנקת ומרשימה ו... טעימה טעימה!











מצרכים :  ל כ- 10-12 תחתיות גרנולה

1/2 1 כוסות שיבולת שועל
1/2 כוס קוקוס
כף זרעי צ'יה  - (ראו בסוף הפוסט)
1/2 כפית קינמון
25 גרם חמאה מומסת

1/4 כוס סילאן


להגשה:

2 -3 גביעי יוגורט, פירות, חמוציות, שקדים וכד'










אופן ההכנה:

בקערה מערבבים שיבולת שועל עם קוקוס, קינמון וזרעי צ'יה
מוסיפים את הסילאן ומערבבים
מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים 

לרפד תבנית שקעים מסליקון בתחתית ובדפנות בתערובת עד לקבלת מעין קערית קטנה עם שקע באמצע,

לאפות בתנור שחומם מראש על 170 מעלות כ 20 דקות. להוציא מהתנור ולהניח לצינון מלא (אחרת זה מתפורר)


לחלץ בעדינות מהתבנית ולהניח על צלחת הגשה.

סמוך להגשה- למלא כל שקע ביוגורט, להניח פירות מעל ולהגיש מיד.






קצת על זרעי צ'יה  

דבר ראשון תכניסו אותם לשגרת האוכל שלכם מומלץ!

הם עשירים בנוגדי חימצון, בחלבון, בסידן , אומגה 3 ועוד ועוד...
קל לשלבם בתפריט היומי מאחר וטעמם כמעט ואינו מורגש.
אפשר לשלב בדייסות ביוגורט , במיצים טבעיים וכד'







2 comments:

.