יום שבת, 6 במאי 2017

תבשיל פריקי ועדשים שחורות

תבררו את החיים כמו עדשים













פוסט תובנות ומתכון מעולה ובריא לפריקי עם עדשים


תבררו את החיים כמו עדשים...
הסבתות של כולנו ידעו מה הן עושות.
אחד אחד תבררו את העדשים וגם את החיים
שלא יהיו בהן נקודות שחורות, אבנים מכבידות, מחשבות והרגלים לא טובים
תוציאו את העדשים צרי העין
תבשלו תבשילים עם ריח שנישא למרחקים כאלה שיריחו בחדרי מדרגות ובשבילים
ריחות וטעמים שישאירו געגוע
את שקית הריחות והזכרונות הזו יקחו אהובכם לכל מקום.. לפעמים ישכחו ממנה לכמה שנים
אבל ישובו אליה בזמן המתאים.

תבררו אנשים שמכבידים על ליבכם או עושים לכם צל כבד
יהיו כאלה עדשים שלא יהיו מושלמים, השלמות משעממת..
האנשים שאתם הכי אוהבים הם אלו שאתם אוהבים בגלל ההרגלים הקטנים והמקסימים שלהם וזו הסיבה שהם אוהבים אתכם.
השלמות משעממת.

תהיו פשוטים בעדשים שאתם בוחרים.
בשלו פשוט. בסירים פשוטים.
תלחשו סודות לתבשילים, כאלה שתעבירו לילדכם. כאלה שימצאו אצלם מקום בחדרי הלב. 
תתבלו בחמלה ואהבת חינם כל תבשיל, הם התבלינים שהכי נספגים בגוף.

אל תבררו עדשים שהם חצי חצי התרחקו מדרישות לא הגיוניות
סיר עדשים אחד יכול ללכד משפחה שלמה
זכרון של מתכון מביא איתו המון רגשות וזכרונות

היו זקופים וחזקים עבור עצמכם ותבררו את אלה המנסים לכופף אתכם.

אל תנקו מיד את פירורי האהבה שנשארו על השולחן אחרי הארוחה 
תנו לכולם עוד ללקט מידע אהבה ושמחה סביב השולחן.
בסיר אחד אפשר ללחוש הרבה סודות אפשר להעביר כוחות והרבה אהבה ♥
אחד אחד תבררו את העדשים אך גם את האנשים והמעשים והרגעים... השארו רק אם מה שטוב לכם.
לכל אחד מאיתנו יש זכרון של הריח במטבח שרק התעורר או עמד בחדר המדרגות לפני הכניסה הביתה וכבר ידע מה אמא בישלה.
תדאגו שמדי פעם מישהו יברור עבורכם כשאתם קצת טרודים וגם יבשל עבורכם. 
שגם מולכם יהיו ידיים מושטות מטבח פתוח וזכרונות מלאים בטעמים וריחות.
אני זוכרת את סבתא שלי יושבת במרפסת בוררת עדשים, אורז, את העוברים והשבים, ומבינה משהו על החיים.

מה אתם זוכרים שקשור לריחות?

גם אצלכם לפי הרעש במטבח אפשר היה לדעת באיזה מצב רוח אמא?







ועכשיו למתכון שבררתי עבורכם
מתכון לפריקי עם עדשים שחורות:









מצרכים

2 כוסות פריקי שטוף ומושרה חצי שעה
3 כפות שמן זית
2 בצלים
1 כוס עדשים שחורות שהושרו במים רותחים שעתיים לפחות
1/2 4 כוסות מים רותחים
1 כף כמון
1 מקל קינמון
מלח פלפל לפי הטעם









אופן ההכנה

לחמם את השמן ולטגן בו את הבצל עד השחמה כ- 10 דקות
להוציא 2 כפות מהסיר ולשמור להגשה
מסננים את העדשים ושוטפים אותם עוד פעמיים ומוסיפים לסיר
מוסיפים גם פריקי ומים רותחים ומערבבים.
מביאים לרתיחה, מתבלים בכמון, מלח, פלפל ומקל הקינמון, מקטינים את האש ומבשלים  כ - 40 דקות 
עד שהעדשים רכות והמים נספגו.

לפני ההגשה מפזרים מעל את הבצל ששמרנו בצד.

תהנו♥



















4 תגובות:

  1. מעבר לזה שהבאת פה מתכון לפנים ( בול בזמן !), גרמת לי לחשוב על כך כך הרבה דברים בו זמנית ויחד שלחת אותי אחורה בזמן למטבח של סבתא בוררת אורז ולמטבח שלי כשהבן שלי נכנס הביתב ואומר - אמא, איזה ריחחחחח - ואני אומרת לו שזה הכיפ והאושר הכי גדול שלי. אחלה פובט מלא מלא עדשים <3

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה❤ תודה❤ אין על מטבח של סבתות. נשיקות😘

      מחק
  2. את מקסימה, תובנות נהדרות והתבשיל נראה מעולה! אפשר בקלות לדמיין את הריח. לא הכנתי מעולם פריקי, אז נראה לי שזה יהיה המתכון להתחיל עימו. תודה על העצות החכמות :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה❤ ממליצה מאוד לשלב פריקי בתפריט טעים ובריא❤

      מחק

.